Премиерката на Дания Мете Фредериксен беше в шок, след като в

...
Премиерката на Дания Мете Фредериксен беше в шок, след като в
Коментари Харесай

Премиерката на Дания бе нападната от мъж в центъра на Копенхаген

Премиерката на Дания Мете Фредериксен беше в потрес, откакто в петък беше нападната и ударена от мъж в центъра на Копенхаген, оповестява Ройтерс, цитирайки новинарската организация Ritzau, която се базира на полицията и на кабинета на министър-председателката.

" Премиерката Мете Фредериксен беше блъсната от мъж в петък вечерта на площад Kultorvet в Копенхаген. Впоследствие мъжът беше задържан ", се споделя в изказването на нейния кабинет, представено от БНР.

Не е ясно дали Фредериксен е била ранена от нападателя, само че локален гражданин, станал очевидец на нападението, уточни за Ройтерс, че няма външни признаци на пострадване. Мъжът е задържан след случая, показва още Ritzau.

Копенхагенската полиция удостовери случая, отбелязвайки, че обвиненият, който е нападнал 46-годишната премиерка, е задържан, само че без да бъдат предоставени повече детайлности, показва Агенция Франс Прес.

" Имаме един задържан човек по случая, който в този момент проверяваме. Към момента нямаме повече мнения или забележки по случая “, уточни полицията в изказване в обществената медия " X ". " Нищо сходно не би трябвало да се случва в нашата красива, сигурна и свободна страна. Всички ние носим отговорност да се грижим един за различен и за полезностите, върху които е построена страната ни “, написа датският министър на околната среда Магнус Хюнике в " Х ".

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на Европейския парламент Роберта Мецола осъдиха нападението. Мишел написа в " Х ", че е " засегнат " и " изрично съдя този нерешителен акт на експанзия ".

От своя страна Мецола, която назова офанзивата " ужасяваща ", написа в своя обява в обществената платформа:

" Насилието няма място в политиката ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР